Poets het kindergebit áltijd goed na – Tandartspraktijk Dora de Vries – Leeuwarden

Poets het kindergebit áltijd goed na

Poets het kindergebit áltijd goed na

Vanaf een jaar of 2 kun je je peuter spelenderwijs leren zelf tandjes te poetsen. Maar echt goed zal dat natuurlijk nog niet gaan. Poets daarom tot 10 jaar áltijd goed na!

2 keer per dag 2 minuten

Meestal kunnen kinderen vanaf 10 jaar zelf poetsen. Maar blijf er op letten dat ze dat ook echt 2 keer per dag 2 minuten goed doen met een fluoridetandpasta.

Houd vaste volgorde aan

En leer je kind van jongs af aan een vaste volgorde aan: eerst de binnenkant, dan de buitenkant en dan de kauwvlakken. Poetsen jullie elektrisch? Leer dan het poetsrondje aan. Zo vergeet je geen plekje.

Ga regelmatig naar de tandarts

Neem je kind ook regelmatig mee naar de tandarts. Die controleert het hele mondje en vertelt je bijvoorbeeld wat je beter wel of niet te eten en te drinken kunt geven. Want ook in melktandjes kunnen al gaatjes komen. En een bezoekje aan de tandarts kost je niets extra, want voor kinderen tot 18 jaar worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering.

De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!

Heb je vragen over het poetsen of over de mondverzorging van je kind? Maak een afspraak bij je tandarts. Want die is er voor je: “De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!”. Jij thuis. De tandarts in de praktijk.


Lees het hele artikel op: allesoverhetgebit.nl
Publicatiedatum: 07-09-2023


Terug naar overzicht